اگر کاندوم پاره شد چیکار کنیم؟

اگر کاندوم پاره بشه چجوری از بیماری و بارداری جلوگیری کنیم

امروزه روش‌های مختلف پیش‌گیری از بارداری مورد استفاده‌ی اکثر افراد قرار می‌گیرند. استفاده از کاندوم توسط این افراد به‌عنوان پرطرفدار‌ترین روش جلوگیری از بارداری و ابتلاء به بیماری‌های مقاربتی شناخته می‌شود. اما در پاره‌ای از موارد به‌علت پاره شدن کاندوم حین رابطه، مشکلات عدیده‌ای به‌وجود می‌آید. از این رو، کاندوم وسیله‌ی امنی برای جلوگیری صد در صد از بارداری نا‌خواسته به‌حساب نمی‌آید. اما آیا مشکل پاره شدن کاندوم چاره‌ای دارد؟ با ما همراه شوید تا بدانید اگر کاندوم پاره شد چیکار کنیم؟

دلایل پاره شدن کاندوم

برای حل هر مشکلی بهتر است به بررسی دلایل ایجاد آن بپردازیم. معمولاً پاره شدن کاندوم به دلایل بسیاری اتفاق می‌افتد. برخی از مهم‌ترین دلایل پاره شدن کاندوم عبارتند از:

۱.     باز کردن اشتباه بسته‌بندی کاندوم

اشتباه باز کردن کردن و پاره شدن کاندوم

هنگام باز کردن بسته‌بندی کاندوم باید به محل برش درج شده روی بسته، دقت نمایید. استفاده از قیچی یا چاقو، بدون توجه به خط برش، سبب پاره شدن کاندوم می‌شود.

۲.     نگهداری کاندوم در محل نامناسب

یکی از عوامل مهم در پاره شدن کاندوم، نگهداری آن در محل نامناسب است. رطوبت، گرما و نور سبب فاسد شدن این محصول بهداشتی می‌شود. هنگام استفاده از کاندوم آسیب دیده، به احتمال بسیار زیاد با مشکل پاره شدن کاندوم روبه‌رو خواهید شد.

۳.     عدم استفاده از روان‌کننده در حین رابطه

استفاده از ژل روان کننده در حین رابطه‌ی جنسی با کاندوم، الزامی است. در صورت عدم استفاده از ژل لوبریکانت، اصطکاک حاصل در حین رابطه، سبب پاره شدن کاندوم می‌شود.

۴.     استفاده از روان‌کننده‌ی نامناسب روی کاندوم

روان‌کننده‌های مورد استفاده در روابط جنسی معمولاً بر دو نوع روان‌کننده‌های بر پایه‌ی آب و روان‌کننده‌های  بر پایه‌ی روغن هستند. در هنگام استفاده از کاندوم لازم است از روان‌کننده‌های بر پایه‌ی آب استفاده نمایید. استفاده از روان‌کننده‌های بر پایه‌ی روغن، بافت کاندوم را از بین می‌برد و این عامل باعث پاره شدن کاندوم می‌شود.

حتما بخوانید  همه چیز درباره بیماری های مقاربتی

۵.     اشتباه در انتخاب سایز کاندوم

اگر شما هم معتقد هستید که کاندوم فری سایز است، بهتر است همین الان این تفکر غلط را کنار بگذارید. هنگام خرید باید با توجه به راهنمای روی کاندوم، متناسب با اندازه‌ی آلت تناسلی خود، اقدام به خرید نمایید. یکی از دلایل پاره شدن کاندوم، کوچکی آن است. تنگ بودن کاندوم در حین رابطه سبب فشار داخل کاندوم می‌شود. این فشار، عامل پاره شدن کاندوم است. همچنین آشنایی با انواع کاندوم و سایز بندی آنها احتمال پاره شدن کاندوم را به حداقل می رساند.

۶.     عدم دقت در تاریخ انقضای مصرف کاندوم

محصولات پزشکی و بهداشتی مانند کاندوم دارای تاریخ مصرف هستند. کارخانه‌ی سازنده موظف به ثبت تاریخ انقضاء روی بسته‌بندی این محصولات است. عدم توجه به انقضای زمان مصرف، از مهم‌ترین دلایل پاره شدن کاندوم به‌شمار می‌آید. اگر تاریخ مصرف کاندوم گذشته باشد، بافت خشک و شکننده‌ی آن هنگام رابطه سبب پاره شدن کاندوم می‌شود.

۷.     استفاده‌ی هم‌زمان از چند کاندوم با هم

بعضی افراد، برای ایجاد امنیت بیشتر، از چند کاندوم هم‌زمان استفاده می‌کنند. اگر شما هم از این دسته افراد هستید، باید بدانید که سایش هر کاندوم روی کاندوم دیگر در حین رابطه، احتمال پاره شدن هر دو کاندوم را افزایش خواهد داد.

۸.     استفاده‌ی یک کاندوم برای دو یا چند بار

فکر صرفه‌جویی و استفاده‌ی مجدد از یک کاندوم را همین‌جا، کنار بگذارید. این کار از نظر بهداشتی کاری بسیار نادرست است. علاوه بر آن، سبب پاره شدن کاندوم و انتقال بیماری‌های مقاربتی می‌شود.

۹.     پاره شدن کاندوم در هنگام استفاده

قرار دادن کاندوم روی آلت تناسلی را باید با دقت و آرامش انجام دهید. در صورت استفاده‌ی با شتاب و  بلند یا تیز بودن ناخن‌ها، آسیب زدن به کاندوم حتمی است. از طرفی شتاب‌زدگی در هنگامی که قصد دارید کاندوم را به‌طور کامل روی آلت تناسلی بکشید، سبب پاره شدن کاندوم می‌شود.

حتما بخوانید  بهترین کاندوم برای جلوگیری از ایدز (98% موثر)

در صورت پارگی کاندوم چه باید کرد؟

در صورت پاره شدن کاندوم، اولین کار حفظ آرامش است. مطمئن باشید با هول شدن هیچ مشکلی حل نخواهد شد. بهترین کار توقف در ادامه‌ی رابطه‌ی جنسی خواهد بود. در ادامه می‌توانید کارهای زیر را برای حل مشکل پاره شدن کاندوم انجام دهید:

  • بلافاصله به حمام بروید و مایع را از ناحیه‌ی تناسلی خود خارج نمایید. این کار را با فشار به عضلات باسن امکان‌پذیر است.
  • پس از خروج مایع، ناحیه‌ی تناسلی را با آب و صابون به آرامی بشویید. استفاده از دوش واژینال و محلول‌های ضد عفونی قوی، مایع منی را بیشتر به سمت رحم هدایت می‌نمایند. از طرفی می‌توانید در یک تشت پر از آب بنشینید تا مایع منی به‌تدریج وارد آب تشت شود.
  • در این مرحله می‌توانید به داروخانه مراجعه نمایید و با مشورت دکتر داروساز، با مصرف قرص‌های ضد بارداری، سطح هورمون‌ها را در بدن افزایش دهید، به‌طوری که احتمال انجام لقاح کم‌تر شود.
  • می‌توانید ۲ عدد قرص HD را در همان لحظه و دو عدد دیگر را ۱۲ ساعت بعد، مصرف نمایید.
  • اگر از قرص LD استفاده می‌کنید لازم است ۴ عدد قرص با هم مصرف شود.
  • در صورت استفاده از قرص تری فازیک لازم است تا ابتدا ۴ عدد قرص و ۱۲ ساعت دیگر هم ۴ قرص دیگر باید مصرف شود.
  • توجه کنید قبل از استفاده از قرص‌ها‌ی اورژانسی نظیر لوونورژسترل یا … حتماً باید با متخصص داروخانه مشورت نمایید. مکانیسم عمل این قرص‌ها تاثیر بر مخاط رحم و پیش‌گیری از لانه‌گزینی سلول تخم روی بافت رحم است.
  • می‌توانید به متخصص زنان مراجعه نمایید و از او بخواهید با نصب آی‌یو‌دی مسی از حاملگی پیش‌گیری نمایید. به این ترتیب می‌توانید تا ۹۹ درصد از بارداری ناخواسته جلوگیری کنید.
  • پس از انجام اقدامات فوق، در صورت نگرانی از بارداری کافی است از تست حاملگی استفاده نمایید. البته باید دقت کنید که استفاده از تست‌های بارداری باید در زمان مناسب باشد.
  • اگر در مورد ابتلاء به بیماری ایدز، در اثر پاره شدن کاندوم، نگران هستید، لازم است بسیار سریع با پزشک متخصص مشورت نمایید. با مصرف داروهایی ظرف ۷۲ ساعت پس از رابطه‌ی جنسی پرخطر یا پارگی کاندوم، می‌توانید خطر ابتلاء به ایدز را به کم‌ترین مقدار ممکن کاهش دهید.
  • برای اطمینان از مبتلاء نشدن به بیماری ایدز می‌توانید تست دهید. تست اچ‌آی‌وی نیاز به دو آزمایش به فاصله‌ی شش ماه دارد. برای انجام آزمایش ایدز یا تبخال تناسلی باید حداقل سه هفته از رابطه‌ی جنسی محافظت نشده‌ی شما گذشته باشد.
  • در صورت نگرانی ابتلا به بیماری های مقاربتی دیگر، حتماً باید با پزشک متخصص جهت مداوای خود مشورت نمایید. انجام آزمایش برای تایید ابتلاء به این نوع بیماری‌ها معمولاً دو هفته پس از رابطه‌ی جنسی کنترل نشده است.
  • برای کسب نتیجه‌ی قطعی آزمایش سیفلیس، باید حداقل شش ماه از رابطه‌ی حفاظت نشده یا پاره شدن کاندوم، گذشته باشد.
حتما بخوانید  روش‌های تنگ کردن واژن چیست؟

استفاده درست از کاندوم مانع از پارگی کاندوم می شود

اگر می‌خواهید گرفتار مراحل ذکر شده نشوید، لازم است تا در حین رابطه‌ی جنسی و قبل از دخول، سلامت کاندوم را بررسی کنید. یادتان باشد مهم‌ترین نشانه‌ی پاره شدن کاندوم، تغییرات به وجود آمده در میزان لذت از رابطه‌ی جنسی است.

کلام آخر

سلامتی همه‌ی ما در گرو دانش و دقت است. باید توجه داشته باشید که در اطراف شما چه می‌گذرد. لازم است پیش از پاره شدن کاندوم، پیش‌گیری‌های لازم را انجام دهید. بنابراین بررسی کاندوم قبل از استفاده بسیار ضروری است.

در صورتی که باز هم شک دارید که کاندوم سالم باشد، کافیست کمی آب در آن بریزید. در صورت پارگی آب از کاندوم به بیرون نشت و سطح خارجی آن را تر می‌کند. از ریختن آب زیاد در این مرحله خودداری نمایید زیرا سبب از بین رفتن روان‌کننده‌های داخل کاندوم می‌شود.