سکس در پریودی؟بایدها، نبایدها و خطر حاملگی | توصیه های طلایی رابطه جنسی در پریودی

سکس در دوران پریودی و قاعدگی

سکس در پریودی به دلایل بسیاری سلامت جنسی را به‌خطر می‌اندازد. داشتن رابطه جنسی کامل در دوران قاعدگی ممکن است با ایجاد آسیب‌های جسمی و روحی همراه شود. با دانستن همه چیز درباره بیماری های مقاربتی ناشی از سکس در دوران پریود، می‌توانید ضمن کنترل صحیح برنامه‌های جنسی در مواقع پر‌خطر، از عوارض انتقال بیماری هنگام سکس در پریودی، پیش‌گیری کنید. در این مقاله با ما همراه باشید تا در مورد خطرات ناشی از نزدیکی در این دوران مطلع شوید.

عادت ماهیانه چیست؟

با دانستن همه چیز در مورد پریودی و عادات ماهیانه در خانم ها شاید بتوان اندکی از رنج‌هایی که یک زن در دوران پریود متحمل می‌شود را کم کرد. زنان نیمی از افراد اجتماع را تشکیل می‌دهند و سلامت آن‌ها تاثیر به‌سزایی در سلامت جامعه دارد. دوری از برقراری رابطه جنسی در پریودی توسط زنان می‌تواند از آسیب‌های روحی و جسمی وارد شده به آن‌ها، پیش‌گیری کند.

علائم عادت ماهیانه در خانم‌ها

در پریود یا قاعدگی، خونریزی ماهانه از رحم بانوان اتفاق می‌افتد. خون قاعدگی ترکیبی از خون و بافت‌های داخل رحم است که هنگام قاعدگی تخریب می‌شوند. متوسط زمان این خونریزی، به‌طور طبیعی، ۳ تا ۵ روز است اما در بعضی زنان ممکن است تا ۹ روز ادامه داشته باشد .در زیر به بررسی علائم این دوره می‌پردازیم:

  • حدود ۶ ماه قبل از شروع قاعدگی، دختران متوجه افزایش ترشحات دستگاه تناسلی خود می‌شوند.
  • با شروع بلوغ دختران، هورمون‌های زنانه از غده‌ی هیپوفیز ترشح می‌شوند. وظیفه‌ی این هورمون‌ها وادار کردن تخمدان‌ها به ساخت هورمون‌های زنانه‌ی استروژن و پروژسترون است.
  • بعد از شروع قاعدگی به‌طور معمول هر ماه یک تخمک طی عمل تخمک‌گذاری از تخمدان دختران آزاد می‌شود.
  • در طی مسیر این تخمک، از تخم‌دان تا خروج از رحم، در صورت باروری توسط اسپرم مردان، در رحم باقی مانده و شروع به لانه‌گزینی می‌کند. در واقع در این مرحله بارداری زن و آغاز یک زندگی جدید رقم می‌خورد. اگر همه چیز خوب پیش رود پس از ۹ ماه دوران جنینی، نوزاد متولد می‌شود.
  • در صورت عدم باروری، تخمک خارج شده، بافت‌های دیواره‌ی داخل رحم تخریب می‌شوند و خون قاعدگی از بدن زنان خارج می‌شود.
حتما بخوانید  آناتومی و وظایف آلت تناسلی مردان به بیان ساده

به این دوره سیکل عادت ماهیانه هم اتلاق می‌شود. در ادامه به بررسی عوارش عادت ماهیانه در بانوان می‌پردازیم.

عوارض عادت ماهیانه در خانم‌ها

قاعدگی در زنان با عوارضی همراه است. بسیاری از زنان و دختران، درد‌های شکمی قاعدگی را تجربه می‌کنند. منشاء این درد‌ها از انقباضات عضلانی رحم حاصل می‌شود. برای بعضی زنان این درد‌ها در تمامی دوران قاعدگی تا زمان یائسگی ادامه می‌یابد.

درد در پشت ران، تهوع، اسهال و در پاره‌ای موارد یبوست از عوارض دیگر دوران قاعدگی محسوب می‌شود.

مضرات سکس در زمان پریود

مضرات رابطه جنسی در پریودی

خون‌ریزی در دوران قاعدگی یک علامت برای قطع رابطه‌ی جنسی است. خون دوران قاعدگی می‌تواند سبب عفونت رحم در دوران قاعدگی شود. خون، محیطی مغذی برای رشد میکروب‌ها است و در صورتی‌که در ایام عادت ماهیانه پای میکروب‌ها به رحم برسد، با رشد و افزایش سریع کلونی‌های میکروبی، رحم و بافت‌های داخل آن، دچار عفونت شدید می‌شوند.

اضطراب ناشی از رابطه جنسی در هنگام پریود

گاهی بی‌نظمی در خون‌ریزی، زن را دچار اضطراب می‌کند. این اضطراب سبب آشفتگی رابطه جنسی در پریودی می‌شود. آشفتگی لذت رابطه را تحت‌الشعاع قرار داده و سردی زیادی در رابطه ایجاد می‌کند.

کاهش تمایل جنسی زنان در دوران پریود

بیشتر زنان در دوران عادت ماهیانه با کاهش میل  جنسی رو‌به‌رو می‌شوند ولی از آن‌جا که برخی همسران اصرار در رابطه دارند، گاهی زنان مجبور به سکس در پریودی، به‌طور کامل، می‌شوند. اگرچه برخی فکر می‌کنند که استفاده از کاندوم در حین این رابطه، مشکلات آن را کم می‌نماید اما باید دقت کنید که در دوران پریود، هرگونه رابطه‌ی جنسی از نظر شرعی نیز دچار مشکل است.

ابتلا به بیماری‌های مقاربتی

سکس در دوران پریود اگر به‌طور کامل و به‌صورت حفاظت نشده انجام شود، سبب عفونت‌های مقاربتی دستگاه تناسلی می‌شود. برخی از این عوامل موارد از:

  • عفونت واژن (تریکومونیازیس)
  • زگیل تناسلی (HPV)
  • ایدز (HIV)
  • سوزاک
  • سیفلیس
  • هپاتیت B
  • کلامیدیا

رابطه جنسی در پریودی

توصیه می‌شود در دوران پریود اگر از تامپون استفاده می‌کنید حتما قبل از سکس در دوران پریود ، تامپون را خارج کنید. در صورت فراموش کردن این عمل، برای خارج کردن آن، نیاز به بررسی پزشک پیدا می‌کنید.

 

ابتلا به سردرد

در دوره‌ی پریود معمولاً بسیاری از زنان از سردرد رنج می‌برند. زنان در صورت داشتن رابطه جنسی در دوره پریودی  که منجر به بیماری‌های مقاربتی می‌شود، معمولاً به سردردی دچار می‌گردند که این  سردرد جنسی  از  کلامیدیا، سوزاک یا از عفونت دستگاه ادراری ناشی می‌شود. این نوع سر درد از عوارض ناشی از سکس در دوران پریودی است.

حتما بخوانید  آشنایی کامل و دقیق با دستگاه تناسلی زنان (واژن);آنچه به شما گفته نشده

فواید سکس در دوران پریود

رابطه جنسی در دوران پریود باید با عدم دخول آلت مردان صورت گیرد. رابطه جنسی کامل به عللی که بررسی شد بسیار خطرناک است، اما سکس در دوران پریود در حد ارگاسم، بدون دخول آلت مرد، دارای فواید زیر است:

کاهش درد قاعدگی

درد‌های شکمی در دوران پریود، در نتیجه‌ی انقباضات ماهیچه‌های رحم اتفاق می‌افتد. رهایی ماهیچه‌های انقباض‌یافته‌ی رحم پس از انقباض این عضلات هنگام ارگاسم، تاثیر زیادی در کاهش درد‌های شکمی پس از سکس در پریودی دارند.

کاهش زمان قاعدگی

پریود کوتاه‌مدت، آرزو‌ی بسیاری از زنانی است که پریود‌های طولانی‌مدت را تجربه می‌کنند. به‌نظر می‌رسد به‌علت افزایش انقباضات رحم حین رسیدن به ارگاسم، هنگام سکس بدون دخول در دوران پریود، زمان قاعدگی می‌تواند  کوتاه‌تر شود.

افزایش میل جنسی در دوران پریود

از آن‌جا که در سکس در پریودی، دخول صورت نمی‌گیرد، این موضوع سبب ایجاد حس امنیت و افزایش میل جنسی در دوران پریود می‌شود.

تسکین سردرد

تجربه نشان می‌دهد اکثر زنانی که دچار سردرد‌های میگرنی هستند و در دوران پریود، سردرد‌شان تشدید می‌شود معتقدند سکس در دوران پریود، به‌طور جزئی مانع سردرد‌های شدید میگرنی آن‌ها شده است.

تسکین درد‌های عضلانی

به‌دنبال شروع پریود، درد‌های عضلانی یکی از شایع‌ترین عوارض این دوران به‌حساب می‌آید. سکس در پریودی، سبب ترشح اندورفین می‌شود. ترشح این ماده، ناراحتی‌های قاعدگی را برطرف می‌کند. از طرفی به‌علت آزاد شدن عضلات در هنگام ارگاسم، گرفتگی عضلات تا حد زیادی تسکین می‌یابد.

تقویت سیستم ایمنی بدن

برخی معتقد هستند که ارگاسم ناشی از سکس در پریودی منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.

تنظیم خواب

پس از ارگاسم در دوران پریود، با کاهش درد‌های عضلانی، خواب تنظیم می‌شود.

کاهش استرس

دوران پریود برای یک زن سراسر اضطراب و اشفتگی است. داشتن رابطه جنسی بدون دخول در این دوران، در کاهش استرس موثر است.

فراموش نکنید سکس در پریودی با دخول کامل، زندگی افراد را به‌خطر می‌اندازد. هنگام برقراری سکس در دوران پریود می‌توانید فقط با مدیریت صحیح، این دوران پر خطر را پشت سر بگذارید. توصیه‌های زیر می‌تواند به شما در این امر کمک نماید

توصیه‌های طلایی در مورد سکس در زمان پریود

اگرچه کنترل رابطه جنسی در دوران قاعدگی شاید برای بعضی از زنان سخت به‌نظر برسد، اما این کار راهکار‌هایی دارد که به بعضی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • راجع به احساس خود درباره‌ی سکس در دوران پریود با شریک جنسی خود صحبت کنید. به او دلایل عدم تمایل خود را به داشتن رابطه جنسی در دوران قاعدگی توضیح دهید.
  • خروج تامپون هنگام رابطه‌ی جنسی را فراموش نکنید.
  • بهتر است از کاندوم قرمز رنگی (قرمز) استفاده نکنید تا خون پریود را تشخیص دهید.
  • با استفاده از یک پارجه یا حوله از ریختن خون پریود، هنگام سکس در پریودی، روی تخت جلوگیری کنید.
  • استفاده از کاندوم اجباری است. زیرا کاندوم می‌تواند شما را از ابتلاء به بیماری‌های مقاربتی تا حد زیادی محافظت کند.
  • بهتر است رابطه جنسی در دوران قاعدگی که به‌صورت عدم دخول است، در حمام انجام شود.
حتما بخوانید  سلامت جنسی چیست و چرا باید به آن توجه کنیم؟

در این دوران آرام و صبور باشید و اجازه ندهید بد‌خلقی‌ها باعث رنجش همسرتان شود. مطمئن باشید زیبایی شما با حسن خلق، در این دوران هم می‌تواند برای همسر شما تکرار نشدنی باشد.

 

آیا در صورت داشتن رابطه جنسی در زمان قاعدگی، باردار می‌شوید؟

به احتمال زیاد با داشتن رابطه‌ی جنسی در دوران پریود باردار نخواهید شد. اما همیشه احتمال برای بارداری وجود دارد. در واقع زمان تخمک‌گذاری چندین روز دیگر است و احتمال باردار شدن در این زمان، کاهش می‌یابد. با این حال، استثناء‌هایی وجود دارد. احتمال پایین باردار شدن برای زنانی که سیکل معمولی ۲۸ تا ۳۰ روزه یا بیشتر دارند، صدق می‌کند.

اگر سیکل کوتاه‌تری دارید، مثلاً هر ۲۱ تا ۲۴ روز، به این معنی است که شما در اوایل سیکل، تخمک‌گذاری می‌کنید. از آن‌جایی که اسپرم می‌تواند تا ۵ روز در درون شما زندگی کند، ممکن است در اواخر دوره‌ی قاعدگی خود رابطه‌ی جنسی داشته باشید و ۴ یا ۵ روز بعد با تخمک‌گذاری زودهنگام، باردار شوید.

احتمال بارداری در دوران قاعدگی کم است، اما احتمال آن وجود دارد. اگر در حال تلاش برای باردار شدن هستید، دوران قاعدگی زمان مناسبی برای رابطه‌ی جنسی نیست.

کلام آخر

با این که درباره‌ی فواید سکس در دوران پریود گفته شد، فراموش نکنید پیامد‌های رابطه جنسی کامل و حفاظت‌نشده در پریودی، کم نیستند. مشکلات بهداشتی، بوی بد و افزایش ریسک ابتلاء به عفونت‌های بسیار خطرناک از مهم‌ترین دلایلی است که نباید در دوران پریود، رابطه‌ی جنسی کامل داشته باشید. بروز این مشکلات مخل یک زندگی سالم خواهند شد، از این رو نه‌تنها رابطه جنسی در پریودی حرام است بلکه از نظر پزشکی هم این رابطه بسیار خطرناک خواهد بود.