روش‌های رعایت بهداشت جنسی در سفر

رعایت بهداشت جنسی در سفر

در دنیای پر از هیاهوی امروزی، رابطه زناشویی در سفر، غرق شدن در هیجان یک تعطیلات عاشقانه می‌تواند بسیار لذت‌بخش باشد. اما قسمت تاریک ماجرا وقتی شروع می‌شود که سر و کله‌ی  بیماری های مقاربتی (STI) پیدا می‌شود و همین موضوع باعث می‌شود که بسیاری از رابطه جنسی در سفر فراری باشند. به‌همین دلیل است که بهداشت جنسی در سفر اهمیت می‌یابد و ما این مقاله را به بررسی نکات مرتبط با بهداشت جنسی در مسافرت اختصاص داده‌ایم.

درباره بیماری‌های مقاربتی چه می‌دانید؟

بیماری های جنسی توسط انواع باکتری، ویروس یا انگل‌هایی ایجاد می‌شوند که از طریق رابطه‌ی جنسی محافظت نشده (واژن، مقعد یا دهان) و تماس پوست به پوست از ناحیه‌ی تناسلی منتقل می‌شوند. شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی شامل کلامیدیا، سوزاک، سیفلیس، تبخال و شانکروئید، هپاتیت B، C یا HIV است. از آن‌جایی که بسیاری از بیماری های مقاربتی بدون علامت هستند، بنابراین رعایت بهداشت جنسی در مسافرت ضروری است.

انواع بیماری‌های مقاربتی

انواع مختلفی از بیماری‌های مقاربتی وجود دارند. برخی از بیماری‌های مقاربتی شامل موارد زیر می‌شوند:

عفونت‌های باکتریایی

کلامیدیا، لنفوگرانولوم ونروم (LGV)، واژینوز باکتریایی، سوزاک و سیفلیس از جمله عفونت‌های باکتریایی هستند که ممکن است در نتیجه‌ی عدم رعایت بهداشت جنسی در مسافرت گریبان‌گیر افراد شوند.

ویروس‌ها

تبخال، ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)، هپاتیت B، ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV) و ویروس زیکا برخی از ویروس‌هایی هستند که ممکن است از طریق رابطه‌ی جنسی محافظت نشده و بدون کاندوم منتقل شوند.

انگل‌ها

در صورت عدم رعایت بهداشت جنسی در سفر ممکن است فرد به انگل‌هایی مانند تریکومونیازیس و شپش شرمگاهی مبتلاء شود.

کاهش ریسک ابتلاء به بیماری‌های مقاربتی در سفر

همه‌ی مسافران در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های جنسی هستند. اما راه‌هایی وجود دارد که می‌توان خطر ابتلاء را کاهش داد. از جمله نکاتی که باید به آن‌ها دقت کنید عبارتند از:

حتما بخوانید  خودارضایی و هر آنچه که باید درباره آن بدانید

واکسیناسیون

در مورد واکسیناسیون هپاتیت B و ویروس پاپیلوم انسانی (HPV) با پزشک مشورت کنید. این بیماری‌ها تنها بیماری‌های مقاربتی قابل پیش‌گیری با واکسیناسیون هستند.

استفاده از کاندوم

مقدار کافی کاندوم مردانه یا زنانه به‌همراه داشته باشید. برخی استفاده از کاندوم نازک را ترجیح می‌دهند. توجه داشته باشید که کاندوم‌ها محافظت کاملی در برابر بیماری‌های مقاربتی مانند تبخال، زگیل تناسلی، شپش ناحیه‌ی تناسلی و گال ایجاد نمی‌کنند. با این حال، آن‌ها از بارداری ناخواسته و سایر بیماری‌های مقاربتی از جمله HIV جلوگیری می‌کنند.

استفاده از کاندوم در رابطه جنسی

  • کاندوم‌ها را به درستی نگهداری کنید و تاریخ انقضا آن را قبل از استفاده بررسی کنید.
  • اگر می‌خواهید کمی در رابطه‌ی خود تنوع ایجاد کنید، استفاده از کاندوم خاردار می‌تواند موثر باشد. این نوع از کاندوم‌ها با تحریک بیشتر نقطه‌ی G و دیواره‌ی واژن موجب ایجاد حس لذت بیشتر می‌شود.
  • در هنگام استفاده از کاندوم مردانه باید آلت تناسلی، به‌درستی پوشانده شود.
  • کاندوم زنانه را می‌توان تا هشت ساعت قبل از رابطه جنسی داخل واژن قرار داد اما باید دقت کرد که امکان ایجاد عفونت در هنگام استفاده‌ی طولانی‌مدت وجود دارد.

استفاده از کاندوم دهانی یا زبانی

استفاده از کاندوم‌های دهانی یا زبانی برای حفظ بهداشت جنسی سفر در هنگام رابطه‌ی اورال (دهانی) توصیه می‌شوند. این کاندوم از ورقه‌ی نازکی از لاتکس ساخته می‌شود که زبان قرار می‌گیرد.

استفاده از کاندوم انگشتی یا دستکش

برای حفظ بهداشت جنسی در مسافرت، استفاده از دستکشی که کل دست را می‌پوشاند و یا کاندوم انگشتی توصیه می‌شود. این وسایل ضروری برای حفظ سلامت جنسی به‌منظور جلوگیری از انتقال میکروب‌هایی که می‌تواند ناشی از بریدگی‌های کوچک یا عفونت روی دست‌ها باشد، موثر است.

انتخاب روش مناسب پیش‌گیری از بارداری

اگر از یک قرص ضد بارداری با نسخه استفاده می‌کنید، مطمئن شوید که برای مدت زمان سفر خود، به‌میزان کافی از دارو را با خود همراه دارید. اگر برای مدت طولانی سفر می‌کنید، مطمئن شوید که می‌توانید به دارو (یا جایگزین مناسب) در مقصد دسترسی داشته باشید. از طرف دیگر، ممکن است بخواهید با پزشک خود در مورد روش‌های طولانی مدت کنترل بارداری مانند ایمپلنت ضد بارداری یا IUD صحبت کنید.

حتما بخوانید  روغن خراطین چیست؟ | آشنایی با این روغن معجزه‌گر

استفاده از قرص ضد بارداری و اورژانسی

قرار دادن قرص اورژانسی در چمدان را فراموش نکنید. اگرچه کاندوم‌ها می‌توانند با درصد بالایی از بارداری ناخواسته جلوگیری کنند اما در مواقعی که روش‌های پیش‌گیری از بارداری نتیجه نمی‌دهند (مانند وقتی که کاندوم پاره می‌شود)، استفاده از قرص اورژانسی ضروری است. دقت کنید که این قرص باید در بازه‌ی زمانی محدودی پس از رابطه‌ی جنسی مصرف شود به‌همین دلیل از جمله وسایل اصلی بهداشت جنسی سفر است.

تعویض مکرر لباس زیر

لزوم تعویض مکرر لباس زیر بر هیچ کس پوشیده نیست. در هنگام سفر با توجه به این‌که امکان شستشوی لباس وجود ندارد و معمولاً این کار سخت است، توصیه می‌شود تا تعداد بیشتری لباس زیر را با خود به‌همراه داشته باشید.

رعایت بهداشت جنسی در زمان قاعدگی

عادت ماهانه در سفر

اگرچه اکثر افراد ترجیح می‌دهند که در دوران عادت ماهانه سفر نکنند و مسافرت را به تاریخ دیگری موکول کنند، اما در زمانی ممکن است به‌دلیل تغییر موقعیت مکانی، قاعدگی خارج از موعد رخ دهد. بنابراین لازم است قبل از سفر به‌فکر این موضوع باشید و برای جلوگیری از نشت خون، وسایلی مانند نوار یا پد بهداشتی، کاپ قاعدگی، تامپون و تسکین دهنده‌های درد پریود را به‌همراه داشته باشید. دقت کنید که در زمان خونریزی به‌دلیل حساسیت رحم نسبت به عفونت‌ها، حتماً باید نوار، پد یا تامپون را مرتب تعویض و کاپ قاعدگی را نیز سریع خالی نمایید.  در ضمن در هنگام پریود از رابطه‌ی جنسی خودداری کنید.

سایر نکات مرتبط با رعایت بهداشت جنسی

در هنگام سفر ممکن است دسترسی به بعضی از موارد محدود باشد. به‌همین منظور احتمال بروز بیماری معمولاً بیشتر است. برخی از نکاتی که باید برای بهداشت جنسی در مسافرت رعایت کنید عبارتند از:

  • بهتر است که پس از رابطه‌ی جنسی ادرار کنید.
  • حمام کردن پس از رابطه‌ی جنسی نیز می‌تواند مفید باشد. برای رعایت بهداشت جنسی در مسافرت لازم است که حمام از نظر بهداشتی قابل قبول باشد.
  • سعی کنید به‌میزان مناسب آب بنوشید. مصرف آب هطر ابتلاء به عفونت‌های ادراری را کاهش می‌دهد.
  • در صورت احساس خارش یا مشاهده‌ی ترشحات غیرطبیعی از آلت تناسلی باید هرچه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید.
  • تب، درد، ادرار تیره یا ظهور زخم، تاول یا زگیل می‌تواند نشانه‌ی بیماری‌های مقاربتی باشد. در صورت مشاهده‌ی این علائم حتماً باید به پزشک مراجعه نمایید.
حتما بخوانید  علت درد در بیضه‌ مردان چیست و چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

در هنگام مسافرت به‌دلیل تغییر مکان و آب‌و‌هوا ممکن است تغییراتی در ویژگی‌های جنسی ایجاد شود. اگر احساس خشکی در واژن و درد هنگام رابطه دارید، می‌توانید از ژل روان کننده استفاده کنید. از طرفی در صورتی‌که به دلایل مختلف زودتر از زمانی که مد نظر دارید، ارگاسم را تجربه می‌کنید نیز می‌توانید از کاندوم تاخیری یا ژل تاخیری استفاده نمایید.

کلام آخر

هر روز بیش از ۱ میلیون مورد جدید از بیماری‌های مقاربتی قابل درمان در سراسر جهان گزارش می‌شود. افزایش بیماری‌های جنسی تا حدی به دلیل عدم توجه نسبت به رابطه جنسی محافظت شده یا عدم علاقه به استفاده از کاندوم و همچنین کاهش بودجه آموزش و ارائه‌ی خدمات بهداشت جنسی در برخی مناطق است. بنابراین بهداشت جنسی در سفر یک ضرورت است. اگر مقاربت جنسی محافظت نشده داشته‌اید یا مشکوک به عفونت STI هستید، حتماً باید برای انجام آزمایش به پزشک مراجعه کنید.

 

شاید برای شما سوال باشد:

  • افزایش ترشح یا خارش آلت تناسلی بانوان در هنگام سفر نشانه‌ی چیست؟

اگرچه پس از مشاهده‌ی این علائم حتماً باید به پزشک مراجعه کنید اما اگر خارش با ترشحات پنیری همراه باشد معمولاً عامل بیماری، قارچی است اما اگر فقط افزایش ترشح همراه با خارش مشاهده ‌شود معمولاً عامل باکتریایی است.

  • در صورت مشاهده‌ی علائم عفونت واژینال در سفر باید چه کنیم؟

در صورتی‌که علائم عفونت واژینال را مشاهده کردید در اولین اقدام باید رابطه‌ی جنسی را متوقف کنید و سپس برای درمان به پزشک مراجعه نمایید.