کاندوم تاخیری بهتر است یا اسپری تاخیری؟

تفاوت بین کاندوم تاخیری و اسپری تاخیری

اسپری‌ها و کاندوم‌های تاخیری دقیقاً همان‌طور که از نامشان پیداست عمل می‌کنند و انزال را در حین رابطه‌ی جنسی به تاخیر می‌اندازند. با این حال، شاید در مقایسه کاندوم تاخیری با اسپری تاخیری ندانید کاندوم تاخیری بهتر است یا اسپری تاخیری و کدام یک بیش‌تر با نیاز‌های شما مطابقت دارد؟

در این مقاله، ابتدا مفهوم انزال زودرس (PE) را بررسی می‌کنیم و سپس به مقایسه‌ی نحوه‌ی عملکرد کاندوم‌ها و اسپری‌های تاخیری خواهیم پرداخت. از طرفی بررسی خواهیم کرد که در انتخاب کاندوم تاخیری یا اسپری تاخیری کدام یک به‌میزان بیش‌تری سلامت جنسی را حفظ می‌نمایند.

هم‌چنین این موضوع را مورد بررسی قرار می‌دهیم که آیا استفاده از دارو‌های بی‌حس‌کننده روی آلت تناسلی بی‌خطر است یا خیر و با بررسی مزایا و معایب هر دو محصول در هنگام مواجهه با PE، به شما کمک می‌کنیم تا بتوانید، محصول مناسب را انتخاب کنید.

انزال زودرس (PE) چیست؟

انزال زودرس وضعیتی است که در آن مرد قبل یا مدت کوتاهی پس از شروع فعالیت یا دخول جنسی، زود‌تر از حد مطلوب، به مرحله‌ی انزال می‌رسد.

انزال زودرس ممکن است به‌دلیل عوامل روانی و فیزیکی رخ دهد. در عین حال، شرایطی مانند اختلال نعوظ (ED) می‌تواند خطر بروز انزال زودرس را افزایش دهد. ترس از دست دادن نعوظ پس از مواجهه با مشکلات مرتبط با حفظ نعوظ، ممکن است باعث شود که فرد در رابطه‌ی جنسی عجله کند و در نتیجه با انزال زودرس مواجه خواهد شد.

علل روانی انزال زودرس

برخی از موارد از نظر روانی می‌توانند بر نعوظ و متعاقب آن انزال زودرس تاثیر‌گذار باشند. علل روانی انزال زودرس عبارتند از:

  • افسردگی یا اضطراب
  • انتظار شکست
  • تجربیات جنسی آسیب‌زننده در سنین کم
  • فشار
  • مسائل مرتبط با رابطه‌ی عاطفی

البته به جز عوامل روانی، برخی از اختلالات جسمی نیز می‌توانند موجب انزال زودرس شوند.

‌علل فیزیکی انزال زودرس

از جمله مهم‌ترین علل فیزیکی که منجر به انزال زودرس می‌شود معمولاً سطح غیر طبیعی هورمون‌ها است. سایر علل فیزیکی PE عبارتند از:

  • سطوح غیر طبیعی انتقال‌دهنده‌های عصبی (مواد شیمیایی در مغز)
  • التهاب و عفونت پروستات یا مجرای ادرار
  • صفات ارثی

چندین نوع درمان، از جمله کاندوم تاخیری یا اسپری تاخیری که منجر به تاخیر در انزال می‌شوند، می‌توانند به مدیریت انزال زودرس کمک کنند.

حتما بخوانید  کاندوم تاخیری چیست؟ چرا هر زوجی باید حداقل یکبار امتحانش کنند

فرآیند عمل اسپری‌ها و کاندوم‌های تاخیری

اما برای این‌که بتوانیم تفاوت کاندوم با اسپری تاخیری را به‌طور کامل مورد بررسی قرار دهیم لازم است در ابتدا نحوه‌ی عملکرد این دو محصول را مورد ارزیابی قرار دهیم.

نحوه عمل اسپری تاخیری چیست؟

در پاسخ به این که «عملکرد اسپری تاخیری چیست؟» می‌توان این گونه بیان کرد که اسپری‌های تاخیری با کاهش حساسیت در حساس‌ترین نواحی آلت تناسلی مرد و به تعویق انداختن انزال، به مردان کمک می‌کنند تا در طول رابطه‌ی جنسی دوام بیشتری داشته باشند. برترین اسپری های تاخیری حاوی یک بی‌حس کننده‌ی موضعی مانند بنزوکائین یا لیدوکائین هستند که موجب کاهش حساسیت بیش از حد آلت تناسلی می‌شوند و در نتیجه از انزال زودرس جلوگیری می‌نمایند.

امروزه برندها و انواع مختلفی از اسپری‌های تاخیری در بازار موجود است. سطوح حساسیت از فردی به فرد دیگر متفاوت می‌باشد، بنابراین ممکن است قبل از احساس بی‌حسی، به چند پاف از اسپری نیاز داشته باشید. اگر تازه شروع کرده‌اید، بهتر است از یک تا دو پاف اسپری استفاده کنید، زیرا در ابتدا نباید مقادیر زیادی از اسپری را روی آلت تناسلی خود اسپری نمایید. ممکن است حدود ۱۰ دقیقه طول بکشد تا اسپری شروع به کار کند.

نحوه عمل کاندوم تاخیری چیست؟

اما نحوه‌ی عملکرد کاندوم تاخیری چیست؟ در مقایسه کاندوم تاخیری با اسپری تاخیری می‌توان این گونه بیان کرد که کاندوم‌های تاخیری مشابه اسپری‌ها عمل می‌کنند، به این معنا که در کاندوم‌های تاخیری از همان مواد برای ایجاد اثر مشابه استفاده می‌شود. کاندوم‌ها با یک روان‌کننده‌ی حاوی بنزوکائین یا لیدوکائین پوشانده شده‌اند که در جهت به بی‌حس کردن آلت تناسلی و جلوگیری از تحریک بیش از حد، عمل می‌کنند.

مزایای کاندوم تاخیری چیست

در اصل، آن‌ها مانند کاندوم‌های معمولی کار می‌کنند، بنابراین می‌توانید به‌دنبال کاندوم‌هایی باشید که دارای بنزوکائین یا لیدوکائین هستند. این کاندوم‌ها در اکثر فروشگاه‌ها به‌راحتی یافت می‌شوند و اغلب با عباراتی مانند «لذت طولانی» یا «تاخیر» به بازار عرضه می‌شوند. در پاسخ به این‌که «کاندوم تاخیری چقدر تاخیر ایجاد می کند؟» بیان شده است که این کاندوم‌ها می‌توانند عملکرد جنسی را تا ۱۵ دقیقه افزایش دهند.

مزایا و معایب اسپری‌ها و کاندوم‌های تاخیری

از جمله مهم‌ترین مواردی که باید در هنگام انتخاب کاندوم تاخیری یا اسپری تاخیری به آن دقت کنیم، مزایا و معایب هر کدام است. در ادامه به‌منظور مقایسه کاندوم تاخیری با اسپری تاخیری به‌صورت مجزا به بیان مزایا و معایب هر محصول خواهیم پرداخت:

مزایا و معایب اسپری‌های تاخیری

از جمله مهم‌ترین مزایای اسپری تاخیری این است که اسپری‌های تاخیری تا یک ساعت پس از استفاده دوام دارند و درمان موثری برای انزال زودرس در نظر گرفته می‌شوند. لیدوکائین هم‌چنین به‌عنوان یک مسکن مؤثر برای درد استفاده می‌شود.

حتما بخوانید  آموزش استفاده از کاندوم

اگر برای‌تان جالب است که بدانید اسپری تاخیری چقدر تاخیر ایجاد می کند، یک مطالعه‌ی آزمایشی در سال ۲۰۰۳ اثرات آئروسل لیدوکائین-پریلوکائین (LP) را آزمایش کرد و نشان داد که استفاده از این اسپری میانگین زمان تاخیر انزال داخل واژن (IVELT) بیماران را تا ۸ برابر افزایش می‌دهد. IVELT به زمان انزال مرد در حین دخول واژن اشاره دارد و یکی از عوامل کلیدی مرتبط با انزال زودرس است، بنابراین افزایش زیاد IVELT نشان‌دهنده‌ی اثربخشی این گونه اسپری‌ها در کمک به تاخیر در انزال است.

 

مزایای اسپری تاخیری

یک مطالعه در سال ۲۰۱۶ روی یک اسپری تاخیری مبتنی بر لیدوکائین نشان داد که استفاده از این محصول منجر به افزایش قابل توجه زمان تاخیر انزال (میزان زمان صرف شده برای انزال)، بهبود کیفیت تجربه‌ی جنسی و هم‌چنین ارگاسم‌های مکرر و شدیدتر شد.

با استفاده از اسپری‌ها، می‌توانید دوز مصرف را نیز بر اساس ترجیح خود، تنظیم کنید. افراد مختلف سطوح مختلفی از حساسیت را نشان می‌دهند، بنابراین ممکن است تلاش‌های مکرر برای یافتن سطح بهینه دوز مصرفی که برای شما مناسب‌تر است، نیاز باشد.

در عین حال، باید به‌خاطر داشته باشید که مصرف کم یا بیش از حد از اسپری‌های تاخیری می‌تواند اثربخشی محصول را کاهش دهد. قبل از اینکه سعی کنید دوز را افزایش دهید، مهم است که با یک تا دو پاف از اسپری شروع کنید. استفاده بیش از حد از اسپری می‌تواند منجر به از دست دادن موقت حساسیت، تحریک پوست یا بی‌حسی بیش از حد شود.

از جمله معایب اسپری تاخیری این است که این اسپری هم‌چنین هیچ گونه محافظتی در برابر بیماری‌های مقاربتی (STDs) ارائه نمی‌دهد و یک محصول ضد بارداری نیست، بنابراین برای ایمن ماندن در طول رابطه‌ی جنسی، علاوه بر اسپری باید از کاندوم یا نوع دیگری از محافظت استفاده کنید.

مزایا و معایب کاندوم‌های تاخیری

تحقیقات در مورد اثرات کاندوم تاخیری محدود است، اما استفاده از آن‌ها می‌تواند به کاهش حساسیت در طول رابطه‌ی جنسی برای به تاخیر انداختن ارگاسم کمک کند. یک مطالعه در سال ۲۰۰۷ در مورد لذت جنسی و استفاده از کاندوم نشان داد که کاندوم‌های لاتکس حس لامسه را کاهش می‌دهند. هنگامی که کاندوم‌های تاخیری با داروهای بی‌حسی مانند بنزوکائین یا لیدوکائین همراه شوند، به دلیل کاهش حساسیت آلت تناسلی، به احتمال زیاد در به تاخیر انداختن انزال مفید هستند.

با این حال، شاید از معایب کاندوم تاخیری این باشد که پیدا کردن یک کاندوم مناسب برای خودتان ممکن است نیاز به زمان و تلاش بیش‌تری نسبت به آنچه فکر می‌کنید، داشته باشد. این به این دلیل است که حساسیت ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد و این امکان وجود دارد که لازم باشد قبل از یافتن کاندوم متناسب با نیاز خود، انواع، برند‌ها یا حتی اندازه‌های مختلف کاندوم را امتحان کنید. برخی از کاندوم ها ممکن است کم و بیش از مواد بی‌حس‌کننده استفاده کنند، که می‌تواند بر سطح حساسیت آلت تناسلی شما در هنگام استفاده، تأثیر بگذارد.

حتما بخوانید  ژل تاخیری چیست؟ بایدها و نبایدهای استفاده از ژل تاخیری

توصیه می‌شود برای رابطه‌ی جنسی ایمن از بهترین کاندوم های تاخیری استفاده کنید. شاید از جمله مهم‌ترین مزایای کاندوم تاخیری این است که استفاده از این نوع کاندوم می‌تواند به شما این امکان را بدهد که با یک تیر دو نشان را بزنید. علاوه بر تاخیر در انزال، کاندوم تاخیری می‌تواند به محافظت شما در برابر بیماری‌های مقاربتی کمک کند و البته احتمال بارداری را نیز کاهش دهد.

کلام آخر

لیدوکائین یک بی‌حس کننده‌ی موضعی است که برای بدون حس کردن یک ناحیه‌ی خاص استفاده می‌شود. این محصول از سال ۱۹۴۸ مورد تایید سازمان غذا و دارو‌ی آمریکا (FDA) قرار گرفته و محصولی پرمصرف، ایمن و موثر است. این ماده هم‌چنین برای کاهش درد یا ناراحتی ناشی از آفتاب سوختگی، نیش حشرات، سوختگی و خراش استفاده می‌شود.

به‌طور مشابه، بنزوکائین نیز یک بی‌حس کننده موضعی است که به جز اسپری‌های تاخیری و کاندوم، می‌توان آن را در محصولاتی یافت که درد دندان، گلودرد، تحریک پوست یا خارش ناشی از نیش حشرات را کاهش می‌دهند.

در برخی موارد واکنش‌های آلرژیک به بنزوکائین گزارش شده است، در حالی که واکنش‌های جانبی به لیدوکائین نادر‌تر در نظر گرفته می‌شود. در چنین مواردی، افراد می‌توانند محصولات را تغییر دهند زیرا هر دو محصول، کم‌و‌بیش اثر یکسانی دارند.

عوارض جانبی احتمالی لیدوکائین و بنزوکائین، مانند بسیاری از محصولات اعمال شده بر روی پوست، عبارتند از:

  • تحریک
  • سوزش یا خارش
  • حساسیت یا قرمزی پوست

در صورت مشاهده‌ی هر گونه عوارض جانبی شدید، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید. اگر علائم یک واکنش آلرژیک را دارید (که شامل کهیر، مشکل در تنفس، یا تورم ناحیه‌ی تناسلی یا صورت، لب‌ها، زبان یا گلو می‌شود)، لازم است تا کمک فوری پزشکی دریافت کنید.

به‌طور کلی، استفاده از لیدوکائین و بنزوکائین روی آلت تناسلی بی‌خطر است، اگرچه اگر به هر یک از دارو‌های بی‌حس کننده، حساسیت دارید، نباید از کاندوم تاخیری یا اسپری تاخیری، استفاده کنید.